Reisverhaal «Santa Clara, Matanzas en Pinar del Rio»

enkele Antillen | Cuba | 2 Reacties 01 Mei 2014 - Laatste Aanpassing 01 Juni 2014

11. De provincie Villa Clara

Villa Clara heeft een oppervlakte van bijna 8500 km 2 en iets meer dan 800 000 Inwoners. Mensen werken in de veeteelt, rietsuikerteelt en suikerindustrie, textiel en elektro-industrie, tabaksaanbouw en vooral in het toerisme.

In het noorden van de provincie ligt Remedios, op een kleine 10 km van de Atlantische Oceaan. Remedios is gesticht in 1513, dus ouder dan de andere steden in de buurt. Maar, Remedios werd gesticht niet in opdracht van de Spaanse kroon, maar op privé Initiatief (oek wel piraterij genoemd). Hierdoor deed elke bewoner wat hij zelf goed vond en nam grond in naar eigen wens. Pas in 1524 werd er, op bevel  van Spanje een gemeentehuis gebouwd, en werd de grondlegging officieel. Dat betekent dat-Remedios slechts als 8 ste stad gesticht is.

de patio van het huis waar  we verblijven

Ooit was dit een mooi gebouw. Nu is het in vergaande staat van ontbinding

De stad heeft enkele unieke zaken in Cuba. Zo Staan er op 1 plein 2 kerken. De voornaamste, de kathedraal, heeft een altaar van edel hout dat met  goud  is versierd. De restauratie ervan werd door een zeer rijk man bekostigd.
Dicht bij de Ingang van de kerk is er nog een rariteit. Er Staat een beeld van de zwangere en dansende Maria.

de kerk

Het houten en gouden altaar

de dansende zwangere Maria, een Andalusich beeld

Dichtbij de andere kerk bevindt er zich een klein Vrijheidsstandbeeld.

Het museum van de muziek A. Garcia Caturla is a bezoekje Waard. Op eenvoudige stellen vraag Advocate EEN gids Uitleg. De man was advocaat en componist en bespeelde de meeste muziekinstrumenten Zelf. Also had HIJ NOG EEN Goede stam en zong Zelf OOK. HIJ Werd in 1906 geboren in EEN Rijke familie. In dobbelsteen Tijd Waren Blanken 100% racistisch tov de zwarte bevolking. Mare this man had ENL voorliefde for the zwarte medemens. Op 19-Jarige LEEFtijd had ALS EEN-zwarte Vrouw en ENL zwart kindje HIJ. Hiermee joeg HIJ de toorn op Zich van de Ganse Maatschappij. In Totaal had 2 Vrouwen en 11 Kinderen HIJ.
HIJ componeerde Muziek for a Klassiek orkest aangevuld voldaan instrumenten sterven typisch are for the Afrocubanen.
In 1940 Werd HIJ, omwille van are ideeen, dood geschoten in ENL straat van Remedios.

In Remedios are ER NOG rossen meer muziekgezelschappen Dan in de meeste other Steden in Cuba.

EEN groep sterven in de valavond op het Plein Staat te Spelen

Ten Noorden van de Stad is Het derde-Suikermuseum van de Stad. Aanvankelijk Enken we niet te Gaan omdat' we in Moron Het Suikermuseum hebben bezocht. MAAR blijkbaar is zegt in Remedios meer fully en al. Enkele Jaren Actief.
Er are hier 40locomotieven, oudere systems OM Suiker visitors de stengel te persen, en de Hele installatie OM Het uitgeperste suikersap in te dikken en OM te Zetten tot suikerkristallen.
Er Is Ook EEN filmpje, MAAR DAT is eerder reclame VOOR Het systeem Dan DAT er info gegeven wordt dan Het procede.

 EEN van de loc's

 in this tank Werd Het sap gezuiverd voldaan kalkwater zodat Alle verontreinigingen bezinken

in this tanks wordt deur Onderdruk Het water verwijderd visitors Het sap en kristalliseert de Suiker

nl EEN machinegemaakt in Tienen

DIT is de Klassieke vuilniswagen in Cuba. 2 Ossen en ENL kar. In Die kar wordt Het vuilnis gekipt. De man toont draaft are Ossen en lijkt Tevreden te are

De Hoofdstad van Villa Clara is Santa Clara. De Stad wordt Druk bezocht deur toeristen. Er are Enkele musea, en Het centrale plein, Parque Vidal, sterven EEN bezoekje Waard are.

Centraal op het Plein is er EEN kiosk. Op de Achtergrond is Het Lelijke groen hotel in Santa Clara te Zien, Het Laatste bastion van de Batista Soldaten. De Gallardo ontmoette kogelinslagen are houten pen te Zien

Het Mooiste Gebouw op het Plein is Het Voormalige stadhuis, nu Bibliotheek. Het Werd in Het begin van de 20 ste Eeuw gebouwd

de enige zaal in zegt Gebouw sterven we Mogen bezoeken, is this where af en toe ENL Muzikaal Optreden wordt gegeven

Het Stadstheater Werd geschonken Aan de bevolking deur de kunstliefhebster en Sociaal ingestelde Martha Abreu. ZIJ DAT wilde de bevolking in contact Kwam voldaan Muziek en theater. Na de revolutie van Worden Allerlei Soorten Optredens gegeven, de Kostprijs is 5 van 10 pesos. Hierdoor Kunnen OOK Gewone Cubanen van kunst Genieten

de architect en de uitvoerders Waren Cubanen, de materials evenzeer. Mare De Stijl is Italiaans

In de Provinciale Kunstgalerij is er ENL tentoonstelling Van Enkele Hedendaagse Cubaanse Kunstenaars

Mare Santa Clara wordt vooral bezocht omwille van de Overwinning deur Che Guevara op de Troepen van Batista in Het Jaar 1958 (ontmoette slechts 150 man in Che's leger) waardoor de Weg naar Havana Vrij Kwam.
Che Guevara wordt daardoor geroemd in Santa Clara.
Che, in Oorsprong EEN Argentijnse arts visitors EEN gegoede familie, sterven De Grote groups arme Boeren en Mensen in verdrukking Wou Helpen deur ENL Communistisch systeem in te Voeren, has Samen ontmoette Fidel en houten pen Vele Anderen, Cuba "verspringend" van Batista. Daarna is Che minister van Binnenlandse Zaken geworden in Cuba en DAT gedurende 4 years. Tijdens sterven Tijd reisde HIJ many in Zuid-Amerika, en na are ministerschap Trok HIJ in 1966 to Bolivië, OM OOK DAAR te Helpen. DAAR Echter Kon HIJ de Boeren niet verenigen, de meeste van hen Waren Immers indianen en verstonden de Spaanse taal niet. In 1967 Werd HIJ in Bolivie, Samen ontmoette EEN toevoegen aantal medestanders, Gevangen genomen en vermoord. Al de Doden Werden in ENL massagraf heimelijk Begraven. In 1997 vonden Cubaanse Wetenschappers in Bolivië, de stoffelijke resten van Che. HIJ Werd Samen ontmoette de beenderen Vaan are medestanders, over gebracht to Cuba, to Santa Clara.

OOK VOOR Fidel is Che Guevara ENL gehouden "we zouden Willen are including HIJ, Che" Laat Fidel neerschrijven

In 1988 Vrijwilligers hebben 450.000 Uren Samen gewerkt OM op het Plein van de Revolutie in Santa Clara ENL Herdenkingsmonument VOOR Che op te Richten, en DAT VOOR de Viering van de 30 ste verjaardag van de inname van Santa Clara.

EEN Groot Bronzen Beeld, hoog op ENL sokkel

Staan er OOK Enkele Grote zuilen voldaan Afbeeldingen en teksten 'van Che

In 1997 Werd Dan Onder zegt monument ENL grot gemaakt ontmoette houten balkjes, heel mooi, OM Het gebeente van Che en are medestrijders in Bolivië ENL laatste rustplaats te Geven. Er is OOK EEN-museum, vooral dan de Jonge Jaren van Che.

zowel in de "grot" (WAAR ER EEN Absoluut cameraverbod is) ALS BUITEN, brandt er EEN Eeuwige vlam, aangestoken deur Fidel Zelf


Op het Plein VOOR Het museum en de herdenkingsgrot is er op de Vloer de symbolische voorstelling Weergeven van Mannen en Vrouwen sterven mee gewerkt hebben Aan de opstand.

de symbolische voorstelling

Er is dichtbij OOK EEN-te plaats where de gesneuvelden van de opstand in Santa Clara, en ZIJ later dood stierven en meegewerkt Hadden, benoemd Worden.
Jaarlijks Komen ENL Paar honderdduizend Mensen to dit "pelgrimsoord"

Aan Het Andere Uiteinde van de Stad is de geblindeerde trein, waarin WAPENS en Soldaten Van Het regime van Batista Werden aangevoerd, mare tot Ontsporing gebracht deur Che's manschappen, te Zien. De Moraal van sterven Soldaten was al Beneden Alle Peil, ZE Werden Snel overmeesterd. Hierdoor Werd Aan Batista's leger ENL genadeslag toegediend.

EEN van de geblindeerde treinwagons Samen ontmoette EEN-voorstelling van de Overwinning

3. Terug in de provincie Matanzas

Ten Zuiden van de provincie Ligt Het Schiereiland Zapata, welke een groot Natuurgebied bevat.

Mensen leefden hier Vroeger van de visvangst en de Productie van houtskool.

OM houtskool te Maken franchise Takken en dunne boomstammen in ENL tentvorm gestapeld

de Stapel Werd bedekt voldaan Grond, op ENL te plaats was er ENL opening OM Vuur te Maken. De Grond was er opdat Het hout slechts Beperkt Zuurstof Zou krijgen zodat naamwoord het niet Helemaal op brandde

Hier was Geen Enkele other economic bedrijvigheid. Nu verdien punten many Mensen Goed Hun kroost in de toeristische sector

Ondanks de nabijheid van Havana (150 km) Het is, hier erg Rustig en hak Weinig bevolkt. In 1962 ontmoette probeerden gevluchte Cubanen de Hulp van de CIA Cuba Aan te Vallen voldaan Schepen in de nabije Baai. MAAR Cuba was (is) voorbereid op Agressie van de VS en slechts EEN-Paar km noordelijker Werden de Amerikanen verslagen. Voordat de Boten bezoekers Nicaragua Vertrokken, had dictator Somosa GE  VRAAGD OM ALS soevenir Enkele baardharen van Fidel mee te brengen! 

tevreden Volgens wat we in de Reisgidsen lezen zouden er more than 600 moordpogingen geweest are op Fidel, gaande van plannen (Zoals bvb. ENL sigaar sterven springstof Zou bevatten) tot werkelijke Agressie. De man bleef staan Houden.

Playa Larga, ENL klein dorp Aan de Noordzijde van de Lange, Smalle Baai, is de enige te plaats ven beperkte betekenis, where casas particulares te Vinden are.
's Avonds Spelen Jongeren volleybal op Het strand

in DIT gebied are er op Het strand oek (resten van) bunkers te Zien

De Eigenaar Afkomst van Het Huis where Overnachten we has EEN, to Cubaanse Normen, Oude auto, ENL Ford van 1929. Het is a familiestuk DAT al. Enkele Generaties mee GAAT. Behalve Het koetswerk is zowat alles al. Enkele Malen Vernieuwd.
Het voertuig Gebruikt HIJ ALS taxiën VOOR clients visitors are huis en visitors this busje Enkele de Vrienden. Taxi is a Groot Woord, Het is eerder ENL Uniek stuk OM Eens in rond te Rijden.
Blijkbaar are er in Cuba NOG EEN 15-tal van dergelijke auto's in Omloop.

de man Haalt VOOR are voertuig visitors de garage, Gewoon OM Enkele foto's te nemen. HIJ is er Natuurlijk wel wat draaft op

Enkele km ten Noorden van Het Dorp is er ENL Kwekerij van Cubaanse Krokodillen. Die Dieren Komen van natuur visitors in de waterlopen Van Het Schiereiland VOOR. Om de toeristen Aan te trekken is er ENL soort pretpark gemaakt where Mensen bootje Kunnen varen, where Zeer VEEL souvenirs VERKOCHT Worden en WAAR ENKEL Lokaal voorkomende Dieren te Zien are (nl gekweekt Worden).

de Kaaimanvis (Atractosteus tristoechus) is a levend fossiel. Het Dier vormt wellicht ENL Overgang between Vissen en reptielen. HIJ has EEN Speciale bloedcirculatie zodat HIJ Vele Uren in Het Droge Kan Overleven en deur are longachtige zwemblaas Kan HIJ in Het Droge Seizoen Overleven in ENL hiel klein Beetje water

de Boom-agoeti (Capromys pilorides) is, net including de kaaimanvis, ontmoette uitsterven bedreigd

de Cubaanse Krokodil (Crocodylus rhombifer) Komt also vooral op Het Zapata Schiereiland VOOR. This Dieren Kunnen tot 2m lang Worden, DAT op HOGERE LEEFtijd (60 jaar). Op this foto is a jong Dier te Zien. Om Hun lichaamstemperatuur te Regelen liggen ZE dikwijls ontmoette Hun bek geopend

 de volwassen Dieren are Zeer Actief. De Wijfjes Worden Gebruikt OM verder te Kweken, mannetjes belanden op geselecteerde Gallardo hier in de Buurt, op Het bord van Mensen sterven Het Vlees lusten

Visit Aan Het Schiereiland Zelf vraagt meer Tijd, vooral in de Vroegere ochtenduren. Dat wordt deur voorbijkomende Belgian niet bezocht. Beter is Het hier Enkele dagen direct te blijven OM Het Schiereiland wat Beter te Leren Kennen. Wij Maken Afspraken for the following dagen direct.

Het Schiereiland Zelf is 4520 km 2 mare Het biosfeer gebied is 6281 km 2 more than 1/5 van de oppervlakte van België. Het Grootste gedeelte Kan mannen Helemaal niet bezoeken.
Towards Westen is er de Rio Hatiguanico, ENL Rivier van 38 km lang, hiel Waterrijk en sterven Helemaal in Het Natuurgebied Ligt, DUS Geen van Zeer Weinig Afval en vervuiling deur menselijke invloed. Er Mogen per maand, Begeleid deur iemand Van Het Natuurgebied, ENL Beperkt toevoegen aantal Mensen Vissen ontmoet EEN-lijn. De Kostprijs for a dag is 125 CUC (US $). This Rivier is via EEN reportages, Vele tientallen Jaren geleden gegraven, verbonden ontmoette EEN other Rivier. Hierdoor is Het Schiereiland eigenlijk ENL Eiland geworden.

Het Kanaal is via ENL sluizensysteem ontmoette de Oostelijke Rivier verbonden

De boottocht ontmoet gids, start in Het Kanaal, en GAAT Dan Naar de bron van de Rio Hatiguanico.
Door de humus is de Rivier Zelf ondoorzichtig, mare de onderwaterbron, op 13 m diepte, Levert Kristalhelder water.

Het wateroppervlak boven de bron

Langs de Rivier are er vooral Vogels te Zien.

this vogel zit in are / Haar nest in ENL palm

EEN voldaan uitsterven Bedreigde Cubaanse zoetwaterschildpad

Aan de overzijde van de Varkensbaai, in Het Oosten Van Het Schiereiland, are eh Duik-en snorkelplaatsen. BIJ Punta Perdiz is er gemakkelijk Bereikbaar ENL snorkelplaats voldaan Zeer mooi koraal en Prachtige Vissen.
In Het Grote gebied hier Leven hiel wat landkrabben. EEN soort GAAT Naar het strand en de zee en keert Dan terug landinwaarts between half maart en Eind april.

Grote hoeveelheden Krabben liggen in de Schaduw BIJ Het streng op Hopen

Tussen de many donker Gekleurde Krabben, Vallen this ontmoette geel ALS Hoofdkleur, op

EEN donker Gekleurde voldaan reed poten

op this strandstoelen liggen wijselijk Geen zonnekloppers willen Onder de stoel en Aan de Zijden Zitten er oek Zeer VEEL Krabben. This krabbensoort wordt niet deur de mens gegeten

Hierbij moeten ZE de weg kruisen. Dat DOEN ZE voldaan opgeheven scharen. Automobilisten sterven hen niet Kunnen mijden, Lopen Kans op EEN-lekke band. ALS op Wij Voorbij Rijden are ER MAAR Enkele krabben, MAAR ALS ZE massaal oversteken blijkt de weg SOMS geblokkeerd te are.

Ten Zuiden van Playa Grande Ligt Het gebied Las Salinas. Including Alle Plaatsen in Het Natuurgebied Komen Belgian hier OM Vogels te Observeren, sommigen OM te Vissen. Visit is ENKEL toegestaan in Begeleiding van EEN-gids en kan-VANAF 7u30 tot 5U. BIJ sluitingsuur Moet van Iedereen Buiten are. Vogelobservatie gebeurt Natuurlijk best 's morgens Vroeg. De Beste Maanden OM VEEL trekvogels te Zien is VANAF oktober tot februari. Nu, Einde april are Het ENKEL de residenten, Vogels sterven hier Het Ganse years voorkomen, Welke wij Kunnen Zien.

Het gebied van Las Salinas, zelfs op Het Einde Van Het Droge Seizoen NOG ERG Waterrijk

De Officiële gids sterven we inhuren, is De Eerste voldaan ENL Verrekijker en ENL vogelboek (gekregen van gekocht via via van ENL Duitser). IK leen Het boek zelfs zodat IK EINDELIJK Aan de Namen van de Vogels Kan geraken. De Nederlandse benamingen Zoek IK WEL op ALS we dan ENL Sneller internet beschikken.
Het gebied is mooi en erg Waterrijk, en vooral erg Rustig. We Horen hier ENKEL Het Geluid van de Vogels en Van opspringende Vissen. Onvoorstelbaar in ons Landje.

Weer EEN Cartacuba (Todus multicolor), nu gezien op de rug

De Specht Welke in Cuba most te Zien is is this (Melanerpes superciliaris)

this vogel (Tyrannus caudifasciatus) hebben we al meermaals gezien en gehoord

Dicht bij De Ingang Van Het Natuurgebied puist are WIJFJE op de 2 eieren in Het nest

this Grote Reiger (Ardea Heroides) Staat Zo stil en het Water Beweegt Geen zuchtje, zodat de spiegeling (bijna) perfect is

 this vogel (Charadrius vociferus) has netto dezelfde kleuren Dan de Omgeving en is bijgevolg niet Zo gemakkelijk te bespeuren

 Prachtig klein uiltje (Glaucidium Siju) DAT nest in ENL hol in ENL boom

de Tocororo (Priotelus temnurus) is te Zien in Het bosrijke Deel Van Het Natuurgebied

 this vogel (Himantopus mexicanus) is Een echte Steltloper

this vogel (Calidris pusilla) vindt are voedsel in de modder

EEN Jonge flamingo (Phoenicopterus ruber) has for the LEEFtijd van 3 years NOG Geen roze kleur

de Witte Ibis (Eudocymus albus) Blijft hier oek Het Ganse years deur. Netto including De Pelikanen Komt HIJ in DIT gebied OM voedsel te Zoeken, mare nest HIJ EEN hiel Eind verder

de Jonge Kleine Blauwe Reiger (Egretta caerulea) is Helemaal niet blauw

(Egretta rufescens) strijkt neer op ENL steiger, niet ver van ons

 De Sperwer (Pandion haliaetus carolinensis) Leeft van de Vissen sterven HIJ vindt in de many meren

(Egretta tricolor) is NOG EEN soort reiger Welke hier Leeft

DIT gebied is Zeker EEN BEZOEK Waard

Meer Naar het Westen, vertrekkend van Playa Larga Ligt Het gebied van Santo Tomas. This nederzetting is deur Galliciërs Gesticht sterven er houtskool maakten. Nu is er ENL aardenweg Naar het dorp, in Het Droge Seizoen Goed berijdbaar. Vroeger was er ENKEL EEN pad. Daarom Groeven de Galliciërs Kanalen in DIT waterrijke gebied, om handel te drijven en their houtskool te verkopen.
Nu Nog ligt er houtskoolproductie, in Handen van de Overheid. Er Worden, gecontroleerd, certain boomsoorten ontmoette stevig hout, omgezaagd en Weer aangeplant.

 Het hout Ligt Klaar OM na Het weekend OM te Vormen tot houtskool

Ten Noorden Van Het Gehucht, en Bereikbaar via EEN reportages, Komt men terecht in ENL gebied WAAR EEN endemische vogel voorkomt sterven slechts in ENL hiel Beperkt gebied Leeft. Omdat' mannen ENKEL via het Water in Het gebied kan, wordt de vogel aangelokt voldaan are Eigen gezang (op de GSM van de gids). De vogel Komt, mare is erg beweeglijk en puist also many Tussen de bladeren. DUS moeilijk te Zien.

Toch EEN foto waarop de (Ferminia cerverai) redelijk Goed te Zien is

Het Kanaal, Helemaal omgeven deur planten

Op Het Zapata Schiereiland Leven 3 endemische vogelsoorten, sterven ENKEL op Zapata voorkomen. Van EEN Ervan Weet mannen SmartRipper Helemaal niets, eh are plannen OM de vogel te Beginnen bestuderen. Dat ZAL niet Zo gemakkelijk are, mannen Weet niet Eens Welk voedsel HIJ eet. HIJ is in Het Verleden ENL toevoegen aantal maal gezien, MAAR DAT was ENKEL Sporadisch.
De Derde soort puist in moeilijk Bereikbaar gebied.

Onderweg Zien we SmartRipper ENL toevoegen aantal Vogels.

 Langs de weg Zien we Enkele Grote ibisachtige Vogels, op Het Eerste Zicht. Het is a (Aramus guarauna)

EEN Ander soort specht, verzorger voorkomend is also endemisch in Cuba, de (Xiphidiopicus percussus)

op EEN elektriciteitsdraad puist EEN soort valk (Falco sparverius). Netto including de Andere Vogels in DIT gebied, is HIJ Helemaal niet Gewoon Aan auto's en Mensen. HIJ vliegt Snel weg

this parkiet (Amazona leucocephala) puist Zo hoog DAT HIJ moeilijk Scherp te Fotograferen is. DUS EEN Beetje bijwerken is nodig

this vogel (Agelaius humeralis) spreidt netto are Vleugels geopend zodat de oranje Gekleurde Vlekken mooi te Zien are

EEN boom vol gieren, ENL dagelijks Zicht in Cuba

this koekoek (Saurothera merlini) is a Grote vogel, zit niet stil en vliegt ENKEL Tussen de bladeren van de Bomen

de Aalscholver (Phalocrocorax auritus) puist op ENL Hoge boom boven Het kanaaltje

2. Terug Naar de provincie Pinar del Rio

Het gebied van de Sierra del Rosario, net over de provinciegrens Pinar del Rio, hebben we omwille Van Het Slechte Weer, EEN MAAND geleden, niet bezocht. Nu op Het Einde is er NOG Tijd VOOR.

Las Terrazas in ENL dorp DAT in are GEHEEL geplant en gebouwd is in 1971. Tot Dan teen was zegt gebied Het armste Van Het land, ontmoette Totale ontbossing en roofbouw. Het gebied Ligt in de Sierra del Rosario.
Omwille van Ecologische redenen has Fidel Beslist zegt gebied ALS model te laten doorgaan. De Boeren kregen materials en planten in matrijs period more than 6 million Bomen op Zelf gemaakte Terrassen, Ze bouwden eigenhandig Het Nieuwe modeldorp en ZE trokken Zelf in de Woningen. Daarna Werden ZE ingeschakeld in Het maintenance en alles wat voldaan Ecotoerisme te Maken has. Er are also Kunstenaars neergestreken in Las Terrazas.
In 1985 Werd Het GEHEEL tot biosfeer Natuurgebied uitgeroepen deur de Unesco.

Alle huizen are net hetzelfde, Actie Alleen de kleur Van Het Houtwerk Buiten, is blauw van rood

Het dorpje Ligt mooi Aan EEN meer. Men kan-er varen voldaan EEN roeibootje

Zicht op Het Dorp en Het Meer

overall Staan er Bloeiende planten waardoor Het Dorp ER hiel homogeen en mooi uitziet

In Het Dorp are Geen casas particulares, wel Enkele primitieve houten hutten en ENL simpel hotel.
Alle Woningen in Las Terrazas are Immers Eigendom van de Cubaanse Staat, de Bewoners betalen Geen Huurprijs . Bijgevolg Mogen ZE Dan also Geen kamers verhuren.
MAAR in Soroa, op 15 km eh Vandaan, en OOK in Het Natuurgebied gelegen, eh are several mogelijkheden.

EEN Stukje Van De Tuin Van Het Huis where we verblijven: Rotsen, Allerlei planten, including Orchideeën sterven hier van de natuur visitors also voorkomen

de orchideeën van Dichterbij gezien

and other bloemen

OOK in Soroa is de natuur mooi en erg groen

Dichtbij is er ENL PlantenTuin voldaan ENL toevoegen aantal Soorten orchideeën. De tuin is ontworpen en bekostigd deur EEN Rijke Spanjaard sterven hier woonde. Toën are enige Dochter, ENL verwoede plantenliefhebster, stierf deur EEN Ziekte, has HIJ ter ere van Haar zegt project opgezet.

Enkele Bloeiende Orchideeën Staan in ENL soort serre, OM De Zon against te Houden

EEN orchidee Welke SmartRipper we Nergens anders hebben gezien

EEN Weinig opvallende kleur

EEN venusschoentje

Geen orchidee, MAAR EEN Struik voldaan Witte schutbladeren en kleine oranje bloemetjes

nl this struik has reed schutbladeren en Kleine Witte bloemetjes voldaan EEN-rood hartje

Het belangrijkste is Het gebied is a Stukje van de natuur te Leren Kennen. Elke Wandeling is required te Maken voldaan EEN-gids. In Het Informatiecentrum Maken we ENL afspraak for the following Ochtend.

Het aangeplante bos, nu al more than 30 years oud

Er are vooral lange en moeilijke Wandelingen, mare vogelobservatie gebeurt tijdens ENL gemakkelijke tocht. In Het Informatiecentrum is helping mannen es EEN VEEL te Laat uur VOOR, we Kunnen Het terug brengen tot 8u30. MAAR DAT is NOG Laat en we Maken ENL Wandeling in de Mooie natuur where we Vogels Zien. Also the following Ochtend Vroeg Maken we SmartRipper ENL Wandeling voldaan EEN gids

this vogel (Vireo altilocuus) puist mare hiel zelfs stil, rossen springt en vliegt HIJ to other Takken

 nu Weten we tenminste de Wetenschappelijke Naam van de vogel ontmoet de reed poten (Turdus plumbeus rubripes)

this Mooie vogel Zien we overall ter Wereld (Butorides virescens)

this vogel (Tyrannus caudifasciatus) hebben SmartRipper we wel meer gezien in Cuba

de (Tiaris bicolor) is in alle richtingen zwart en moeilijk Tegen De Zon in te Fotograferen

 (Tiaris canoa) is a endemische vogel in Cuba en Komt ENKEL in DIT VOOR gebied

netto including this (Myadestis elisabeth)

OOK hier Zien we EEN koekoek ((Saurothera merlini)

EEN klein vogeltje ontmoet EEN Zwak Geluid (Teretistris fernandinae)

 

Print Friendly and PDF

 

 

 

 

Plaats een Reactie

Erik Libbrecht Mooie reportage maar wat is er gebeurd met de teksten, soms onleesbaar wellicht door autocorrector bedankt voor de informatie, ik kreeg jullie link via Marguerite. Geplaatst op 27 November 2016
Cecile Halo alletwee Veel moeten lezen deze week,veel bontgekleurde vogels en wat prachtige orchideeen.ook met intéresse het geld système gelezen en de info over het kommunistich onderwijs Gerechtvaardigde vrees voor wat na de broers Castro gebeurt! Geniet er nog verder van ginder Vandaag feest in 10europese landen Die 10jaar geleden toetraden tôt EU In de média hier de moordpartijen in oekraine tussen russisch Gezinden en europese gezinden,weeral dommigheid en armoe troef en overal wapens ginder Dolf en ik genieten van Laatste dagen zon in flayosc Groeten Cécile Geplaatst op 04 Mei 2014

 

      
This site is only viewable in landscape mode !
Session Tracking